Bespioneer anderen via Google

Vandaag kwam ik op google.com een support pagina tegen over Google Web History. Google wil ‘de gebruikerservaring’ verbeteren *kuch* meer omzet halen uit advertenties *kuch* door ook je zoekopdrachten op te slaan als je bent uitgelogd uit je Google Account. Je zou verwachten dat als je jezelf uitlogt, dat je dan weer anoniem voor Google wordt – niets is echter minder waar:

“Note: If you sign out of your Google Account, your browser will continue to store your search history. We will also continue to save your previous searches with Personalized Search. Learn how to turn off Personalized Search.”

Zoekopdrachten van anderen inzien
Het eerste waar ik aan dacht is dat je met deze mogelijkheid bij andere mensen kunt meekijken welke zoektermen ze in Google invullen. Dit kan je doen door bij iemand anders op zijn computer in te loggen met je Google Account en daarna vervolgens weer uit te loggen. Zoektermen die nadien op diezelfde computer worden ingevuld, kan je later weer in je Google Web History terug zien.

Anoniem zoeken
De oplossing is om alle cookies van Google te verwijderen. Wil je helemaal anoniem zoeken? Gebruik dan de SSL versie van Scroogle Scraper. En als je echt over een vertrouwelijk onderwerp wil zoeken, gebruik dan de Scroogle Scraper in combinatie met Tor.

Anoniem zoeken voor gevorderden
Wil je helemaal geen risico lopen en ben je een beetje paranoïde?

  1. Koop dan met papiergeld in de winkel een Linux compatible USB draadloos netwerkkaart.
  2. Schakel in de BIOS van je laptop je interne draadloos netwerkkaart uit en gebruik de USB versie.
  3. Download, brand en gebruik een Linux Live CD.
  4. Zoek vervolgens met je laptop een openbaar onbeveiligd draadloos netwerk op dat bij voorkeur niet in je woonplaats ligt en maak hier eenmalig verbinding mee.
  5. Start de Tor client op.
  6. Maak alleen verbinding met de SSL versie van Scroogle Scraper en controleer de vingerafdruk van het SSL certificaat. Je kan nu veilig zoeken.
  7. Vernietig als je klaar bent met zoeken de USB draadloos netwerkkaart en de Linux Live CD. Wel even je vingerafdrukken van de hardware verwijderen natuurlijk.

Oh, en neem het zekere voor het onzekere: vergeet tijdens het zoekproces niet je aluminium hoedje (zie hardware & software implementatie) op te zetten ;-)

Using Web History: Pausing

Share Print

If you’re visiting a webpage or performing a search that you don’t want stored in your web history:

  1. Go to the My Account page. new window
  2. Click Web History under the “My Products” section.
  3. Click Pause to prevent your web activity from being saved in Web History and from being used to personalize your search results. To start keeping track your web activity again, click Resume.

If you’d like to sign out of Web History altogether, click the gear icongear icon at the top of the page, then select Sign out from the drop-down menu. Note that you’ll need to sign back in to your Google Account in order for Web History to begin storing your web activity again.

Note: If you sign out of your Google Account, your browser will continue to store your search history. We will also continue to save your previous searches with Personalized Search. Learn how to turn off Personalized Search.

About Sijmen Ruwhof

Independent IT Security Researcher / Ethical Hacker
This entry was posted in Google, privacy. Bookmark the permalink.