Telegraaf breekt Apple embargo op iPad 3

Op de website van Apple wordt nog helemaal niet over de iPad 3 gesproken. Wie ook zoekt in de Apple website op de zinsnede ‘iPad 3’ vindt maar 2 resultaten – wat overigens false positives zijn, terwijl de zoekopdracht ‘iPad 2’ goed is voor 494 resultaten.

Van Apple is bekend dat zij nooit publiceren over een product in ontwikkeling en ze een strategie hanteren om uit het niets een product te lanceren. Dat is slimme marketing, maar werkt alleen bij totale geheimhouding.

Zojuist lees ik het onderstaande bericht wat de Telegraaf publiceert:

“Telegraaf geeft vijf keer iPad 3 weg
Scherper beeld, sneller, hipper: de nieuwe iPad 3, waarvan iedereen verwacht dat hij woensdag 7 maart door Apple gaat worden gepresenteerd, belooft van alles. De Telegraaf geeft er vijf weg. Gratis.

Er wordt veel gespeculeerd over de kwaliteiten van de opvolger van de huidige iPad 2. Er wordt gesproken over een scherm met een tweemaal scherper beeld, over een nieuwe interface en het ontbreken van knoppen en connectors, er wordt driftig gefantaseerd over de snelheid van het apparaat, een betere camera en accu’s die langer meegaan. Zelfs de presentatie op 7 maart tijdens het Apple event is niet 100% zeker.

Wel zeker is dat De Telegraaf er vijf weggeeft. Wie in aanmerking wil komen voor de nieuwste, hippe gadget uit het Apple-hoofdkantoor in Cupertino, hoeft dat alleen maar te laten weten via onderstaande link.”

Direct valt me op dat de journalist die dit bericht geschreven heeft, zich niet realiseert dat deze een belangrijk Apple embargo doorbreekt, namelijk de totale geheimhouding op alle nieuwe producten van Apple, totdat Apple het product gelanceerd heeft. Op 7 maart geeft Apple in de ‘Yerba Buena Center for the Arts’ in San Franscisco een belangrijke presentatie waarbij ze met grote waarschijnlijkheid een nieuw en nog onbekend product gaan lanceren.

De Telegraaf geeft vijf iPad 3 apparaten weg, terwijl dit product nog niet gelanceerd is. Het lijkt me dus vrij duidelijk wat Apple op 7 maart gaat lanceren. Ben benieuwd hoe Apple gaat reageren op het doorbreken van de geheimhouding door de Telegraaf. Let op mijn woorden: Wordt vervolgd.

About Sijmen Ruwhof

Independent IT Security Researcher / Ethical Hacker
This entry was posted in Apple, legal. Bookmark the permalink.

1 Response to Telegraaf breekt Apple embargo op iPad 3

  1. Leven says:

    En…kwam er een vervolg?

Comments are closed.